Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πηχτή λαχανικών του Volta Koyzina

 Υλικά
2 μικρά κρεμμύδια ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό τα φύλλα
3 καρότα κομμένα σε κύβους
2 σέλινα κομμένα χοντρά
2 φύλλα δάφνης
10 μικρά μπουκέτα μπρόκολο
10 μικρά μπουκέτα κουνουπίδι
3 φλιτζάνια μανιτάρια Πορτομπέλο

1 φλιτζάνι αρακά
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
750 ml λευκό ξηρό κρασί
6 φύλλα ζελατίνη
Αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Βάλτε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τα καρότα, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το κρασί, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα μανιτάρια, τον αρακά, το θυμάρι, τις πατάτες σε κυβάκια και 4 φλιτζάνια νερό σε μία κατσαρόλα και φέρετε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα.

Σουρώστε τον ζωμό περνώντας τον από σουρωτήρι.
Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και κρατήστε τα υπόλοιπα.
Μουλιάστε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Πάρτε από τον ζωμό 1 1/2 φλιτζάνι να είναι αρκετά καυτό και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες και  αφήστε το 10 λεπτά χωρίς ανάδευση.
Ανακατέψτε το μείγμα ζελατίνης σε υπόλοιπο ζωμό και βάλτε αλάτι και το σκόρδο. Αφήστε να κρυώσει για 8-12 λεπτά.


Σε μία φόρμα βάζουμε μεμβράνη και βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά και τον ζωμό με την ζελατίνη.
Κλείνουμε την μεμβράνη από πάνω και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες.

Για να σερβίρουμε ανοίγουμε την μεμβράνη και γυρνάμε σε πιατέλα κόβουμε σε φέτες.


Σχ. Σ. μπορείτε να δώσετε όποιο σχήμα θέλετε ακόμα και ατομικές μερίδες. Πολύ όμορφο για έναν επίσημο δείπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: