Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Σουφλέ με κουνουπίδι και κατσικίσιο τυρί

Υλικά
βούτυρο για άλειμμα
3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
250 γραμ. κουνουπίδι
αλάτι και άσπρο πιπέρι
150 γραμ. κατσικίσιο τυρί
1/4 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
3 αυγά συν 5 ασπράδια

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200°.
Βουτυρώνουμε τέσσερα φορμάκια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Μαγειρέψτε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσει  4-6 λεπτά.
Στραγγίστε και μεταφέρετε σε έναν μπλέντερ. Προσθέστε το κατσικίσιο τυρί, το μοσχοκάρυδο, τα 3 αυγά, το αλάτι, και το πιπέρι χτυπήστε μέχρι να γίνει λείος πουρές. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και διπλώστε το με το μίγμα πουρέ κουνουπίδι και μοιράστε το στα έτοιμα φορμάκια. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν περίπου 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: