Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Τάρτα μανιταριών με πατάτα

Υλικά
1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
1 φλιτζάνι μανιτάρια Πλευρώτους
1 φλιτζάνι μανιτάρια Ασπρομανίταρα
1 φλιτζάνι μανιτάρια Πορτομπέλο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και λιωμένες
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 °.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα κατσαρόλι με αλατισμένο νερό, αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
Στραγγίστε και κάντε τις πουρέ με ένα πιρούνι ή με το εξάρτημα για πουρέ και κρατήστε τον ζεστό.
Σε μπολ βάλτε την φρυγανιά στο γάλα.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε ρίγανη, τον μαϊντανό, και τα μανιτάρια, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 2 λεπτά.
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με τις πατάτες. Προσθέστε τα τυριά τριμμένα, και τα αυγά. βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα και απλώνουμε από πάνω την φρυγανιά.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 40 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: