Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου

Υλικά
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
5 κλωναράκια μαϊντανό
5 κλωναράκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 καρότο κομμένο κατά μήκος
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Τοποθετήστε μπακαλιάρου σε μία  κατσαρόλα και καλύψτε με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Στραγγίστε το μπακαλιάρο και τον βάζουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Αφήστε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα βάλτε το κρασί, 2 κουταλιές σούπας λάδι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, αλάτι, και 5 φλιτζάνια νερό να βράσουν.
Χαμηλώνετε τη φωτιά στο 2 και προσθέτουμε τις πατάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 25-30 λεπτά.
Στραγγίστε, μεταφέρετε τις πατάτες και τα καρότα σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσουν.
Κάνουμε τις πατάτες και τα καρότα πουρέ και προσθέτουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας. λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν, 5-7 λεπτά, αφήστε να κρυώσουν λίγο και τα προσθέτουμε στο μίγμα πατάτας μπακαλιάρου. Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες μας και τους περνάμε από το αλεύρι.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε υψηλή φωτιά.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μπακαλιάρου, μέχρι να ροδίσουν, 8-10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, τις μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι σερβίρετε με φέτες λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: