Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον και σάλτσα ουίσκι


Υλικά
4 έως 6 πορτοκάλια κομμένα στα τέσσερα
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο με το δέρμα
6 κουταλιές σούπας βούτυρο, πολύ μαλακό
2 κουταλιές σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού ουίσκι
1½ κουταλάκι γλυκού μπαλσάμικο πορτοκάλι
Αλάτι και πιπέρι
20 περίπου φέτες μπέικον (ανάλογα το μέγεθος)

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα (ακέρωτα και πλυμένα καλά) σε ένα ενιαίο στρώμα στο κάτω μέρος της γάστρας.
Παίρνουμε τα δύο στήθη κοτόπουλου και το βάζουμε επάνω από τα πορτοκάλια.



Σε ένα μικρό μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε το βούτυρο με το ουίσκι και το σιρόπι μπαλσάμικου πορτοκάλι έως ότου ανακατευθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.
Απλώστε και τρίψτε το βούτυρο σε όλο το στήθος κοτόπουλο και κάτω από το δέρμα, αν είναι δυνατόν. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι πάνω από το δέρμα της γαλοπούλας.
Τυλίξτε προσεκτικά τις λωρίδες μπέικον γύρω το στήθος μία λωρίδα κάθε φορά, έως ότου το κοτόπουλο καλύπτεται από εμπρός προς τα πίσω.


Ψήστε 2 ώρες και 30 λεπτά έως 3 ώρες. Αφήστε το μετά στο ταψί 20 λεπτά να κρυώσει.

Αφαιρέστε προσεκτικά στήθος από την γάστρα και κόψτε το σε φέτες. Με ένα κουτάλι περιχύστε τους χυμούς από την γάστρα πάνω από στο κοτόπουλο λίγο πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: