Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Κεφτεδάκια με σάλτσα κρεμμυδιού

Υλικά
Για τη σάλτσα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
1/3 φλιτζάνι κρασί
1/2 κουταλάκι γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για τα Κεφτεδάκια
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο
1 1/2 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμ. χοιρινό κιμά

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση
Κάντε σάλτσα κρεμμυδιού.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει,. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέστε το κρασί, αφήστε να εξατμιστεί λίγο και βάλτε το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μία ελαφρώς παχιά σάλτσα, περίπου 5 λεπτά, και κρατάμε την σάλτσα στην άκρη ζεστή.

Κάντε το κεφτέδες.
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 250 °. Περνάμε το μπέικον από τηγάνι σε υψηλή φωτιά μέχρι το λίπος να φύγει και μπέικον είναι ελαφρώς τραγανό, 4-6 λεπτά προσθέστε το φασκόμηλο, το θυμάρι, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρέψτε  ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, 7 -9 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέστε σε μεγάλο μπολ τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, τη φρυγανιά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι στο μείγμα μπέικον.
Ανακατεύουμε για να ενωθεί το μείγμα και κάνουμε Κεφτεδάκια. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και προσθέστε το λευκό κρασί.

Ψήστε περιχύνοντας περιστασιακά με τον ζωμό από το ταψί μέχρι να ψηθούν, περίπου 25 λεπτά. Σερβίρετε με την σάλτσα κρεμμυδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: