Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού

Υλικά
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
1 1/2 κουταλιές σούπας καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού μέλι
λάδι για το τηγάνισμα
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες και διαχωρίστε σε ροδέλες
1 μπουκάλι μπίρα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα, την μουστάρδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.


Προσθέστε το μέλι και την μπύρα, και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθεί. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρόλι και ζεσταίνουμε σε ψηλή φωτιά.
Βουτάμε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο κουρκούτι, στραγγίζουμε το  περίσσιο κουρκούτι, και τα βάζουμε στο λάδι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν λίγο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αλάτι. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: