Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σούπα με μπύρα και τυρί

Υλικά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 μεγάλα κρεμμυδάκια λιωμένα
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
1 3/4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο σκόνη
αλάτι και πιπέρι
300 γραμ. τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
180 γραμ. μπύρα
150 γραμ. Μπλε τυρί


Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα. κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 4 λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτετε τον ζωμό, το γάλα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, (8-10 λεπτά). Προσθέστε το τσένταρ και την μπύρα και μαγειρέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει, 2-3 λεπτά. Προσθέστε το μπλε τυρί θρυμματισμένο και σερβίρουμε με ψημένο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: