Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Επισπευτήκαμε την Έκθεση Τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017.

Κυριακή πρωί φτάσαμε στον Εκθεσιακό χώρος Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Εύκολα προσβάσιμο και τεράστιος χώρος για πάρκιν, εκτός από το πολύ κοντινό που ήταν με πληρωμή και έπαιρναν το αυτοκίνητό σου οι παρκαδόροι. Τέλος πάντων.
Η είσοδος για το κοινό ήταν 5 ευρώ καλή τιμή για κάποιον που ενδιαφέρετε και όχι για κάποιου που (με 5 ευρώ να βρω να φάω για 50) υπάρχουν και αυτά.


Πολλοί μικροί παραγωγοί (καλό αυτό) με τους περισσότερους πολύ προσεγμένα προϊόντα.
Είδαμε συσκευασίες που στην διεθνή αγορά θα έπαιρναν από τις πρώτες θέσεις.
Οι τιμές τους τουλάχιστον στην έκθεση (θέλω να πιστεύω και στα μαγαζιά) αρκετά καλή για την ποιότητα.
Αξίζει όλοι να τους στηρίξουμε εκτός ότι είναι Ελληνικές οικογενειακές ως επί το πλείστον επιχειρήσεις η ποιότητά τους ήταν πολύ καλή.
Πολλές καινοτομίες βρήκαμε στην έκθεση μέλι όλων των ειδών. Εντύπωση μας έκανε το μέλι από Ρίκι και ακακία που όπως μας είπε ο παραγωγός είναι προστατευμένης παραγωγής. Τα δέντρα είναι προσεκτικά προστατευμένα ώστε οι μέλισσες να μην παίρνουν από άλλα γύρι.
Ένα νοστιμότατο πέστο με φιστίκι Αιγίνης (θα σας δώσουμε συνταγή για μακαρονάδα με πέστο φιστικιού Αιγίνης).


Ελληνικά κρασιά σε άριστη ποιότητα από μικρούς και μεγαλύτερους παραγωγούς.
Ελιές και λάδι σε συσκευασίες πραγματικά για τα φαρμακεία της Αγγλίας και Γερμανίας και ποιότητα άριστη και Ελληνική (όχι στα υβρίδια της Ευρώπης)
Δοκιμάσαμε την Κεφαλλονίτικη μπύρα (Kefalonianbeer) πολύ καλή για τις γεύσεις μας. Προς το παρόν την βρίσκουμε σε μπαράκια αλλά όπως μας είπαν ελπίζουν γρήγορα και σε άλλα σημεία πώλησης.
Σε άλλο περίπτερο είδαμε και γευτήκαμε (ανθό θάλασσας) από το Μεσολόγγι είναι ο ανθός του αλατιού από τις αλυκές του Μεσολογγίου που βρίσκετε στην επιφάνια και μαζεύετε με το χέρι. διατίθεται ακατέργαστο και αγνό.
Δοκιμάσαμε τυριά Κρήτης με την γνωστή τέλεια γεύση και ποιότητα αλλά και αρκετά με μπαχαρικά που ήταν πολύ καλό συνοδευτικό για τις ρακές που μας φίλεψαν.
Συναντήσαμε και κάποιους παλιούς γνώριμους από την εταιρία (MIRAN) με αλλαντικά εκεί βρήκαμε σουτζούκι και παστουρμά. Να ομολογήσω ότι ήξερα τον παστουρμά από μοσχάρι και καμήλα αλλά τώρα έμαθα ότι υπάρχει και από αρνί αλλά και ένας που δεν μας κάνει να μυρίζουμε (καλό για τους λάτρεις του παστουρμά).


Το τέλει όμως ήταν ο παστουρμάς από βουβάλια Σερρών που μας έδωσαν όχι μόνο επειδή τα Ελληνικά βουβάλια έχουν το νοστιμότερο κρέας αλλά επειδή το έκαναν παστουρμά.
Στον χώρο της έκθεσης υπήρχε και διαγωνισμός από του μάγειρες σχολών αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις από τα περίπτερα των σχολών.

Ελπίζοντας να σας δώσαμε μια ιδέα από την έκθεση τροφίμων περιμένουμε την επόμενη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: