Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Γεμιστές κροκέτες Volta Koyzina

Υλικά
Για κροκέτες
½ κιλό κιμά από αρνί
1 1/4 φλιτζάνια πλιγούρι μουλιασμένο σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στραγγισμένο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
200 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια γλυκού τριμμένο μπαχάρι

αλάτι και πιπέρι
1/3 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
Λάδι  για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κάντε την ζύμη για τις κροκέτες.
Σε μπολ ανακατέψτε τον κιμά αρνιού, με το πλιγούρι, το αλάτι, το κύμινο, το κόλιανδρο, το κρεμμύδι, και το πιπέρι και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ομαλή πάστα και αφήστε στην άκρη.
Κάντε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια, την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με το κουκουνάρι.
Παίρνουμε  2 κουταλιές σούπας μείγμα κροκέτας και κάνουμε ένα λεπτό πιτάκι. Βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε την κροκέτα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα κροκέτας και την γέμιση.

Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: