Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ψητό καλαμάρι με σάλτσα πιπεριάς Volta Koyzina

Υλικά
3 μεγάλα καλαμάρια
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη καυτερή
1 φλιτζάνι αμύγδαλα χωρίς φλούδα, άσπρα ψημένα
2 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα μέντας
1 σφηνάκι ξύδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές κόβουμε λουρίδες αφαιρούμε τα σπόρια από την κόκκινη και την κίτρινη και κρατάμε 3-4. Κόβουμε την πράσινη και κρατάμε και από αυτήν λίγο.
Στο μπλέντερ βάζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια από τις πιπεριές, την μέντα. Χτυπάμε να γίνουν πολτός και ρίχνουμε το ξύδι. Ενώ δουλεύει ρίχνουμε σιγά το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την αφήνουμε στην άκρη.
ετοιμάζουμε το γκριλ.
Κόψτε τα καλαμάρι σε λωρίδες κατά μήκος.
Τα περνάμε με αλάτι, πιπέρι και με ελαιόλαδο.
Βάλτε καλαμάρι στη σχάρα και ψήνουμε από κάθε μεριά για 2-3 λεπτά.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με την έτοιμη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα κομμάτια πιπεριάς που κρατήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: