Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ψητή μελιτζάνα με ρίγανη φέτα και λεμόνι

Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για βούρτσισμα της μελιτζάνες
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
200 γραμ. τυρί φέτα
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
10 ντοματίνια κομμένα σε κύβους


Εκτέλεση
Καθαρίστε και μερικώς ξεφλουδίζετε το δέρμα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Βουρτσίστε με το ελαιόλαδο σε κάθε φέτα και κάθε πλευρά και πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές.
Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι και προσθέστε τις μελιτζάνες και μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν όλη η μελιτζάνα είναι μαγειρεμένη, τυλίξτε τα κομμάτια σε αλουμινόχαρτο και αφήστε τα με ατμό τους να τελειώσει το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Ενώ η μελιτζάνες ξεκουράζονται, κάντε την σάλτσα, ανακατεύοντας το λεμόνι, τα 3/4 της φέτας, την ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μούλτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά στη συνέχεια πασπαλίστε σιγά-σιγά με ελαιόλαδο συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Αφήστε στην άκρη.

Για να σερβίρετε, περιχύστε με τη σάλτσα φέτας λεμονιού και την κορυφή με κύβους από τις ντομάτες και επιπλέον φέτα θρύμματα αν το επιθυμείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: