Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Πώς να φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα

Υλικά
450ml πλήρες γάλα
70 γραμ. σοκολάτας με περιεκτικότητα 70% σε κακάο, καλά κομμένη ή τριμμένη
30 γραμ. καλής ποιότητας σοκολάτας γάλακτος, καλά κομμένη ή τριμμένη
75ml κρέμα γάλακτος
¼ κουταλάκι γλυκού κανέλα
ελάχιστο αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Ζεστάνετε 150ml γάλα, σε κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και ανακατέψτε μέσα τη σοκολάτα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει στο γάλα, κι έπειτα προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Συνεχίστε να βράζετε, μέχρι το μείγμα να γίνει ζεσταθεί (χωρίς όμως να βράσει) και στη συνέχεια προσθέστε την κανέλλα, το πιπέρι και το αλάτι. Δοκιμάστε, και όταν θεωρήσετε ότι είναι έτοιμο, σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: