Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Χοιρινά σνιτσελάκια Volta Koyzina

Υλικά
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο
5 κουταλιές σούπας σκόνη μανιταριών
5 κουταλιές σούπας νιφάδες καλαμποκιού (κουάκερ)
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι και πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
2 αυγά χτυπημένα
Φρυγανιά τριμμένη όσο χρειαστεί
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε λουρίδες όσο ένα δάχτυλο πάχος.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σκόνη μανιταριών, το κουάκερ, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
Θέλουμε μια αρκετά πηχτή σάλτσα που θα επικαλύψουμε τα κομμάτια χοιρινού. Αν είναι πολύ αραιό το μείγμα βάζουμε φρυγανιά μέχρι να έρθει στην υφή που θέλουμε.

Περνάμε τα κομμάτια χοιρινού ώστε να κολλήσει η πάστα μας και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: