Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Εύκολη μακαρονάδα με Κεφτεδάκια στην σάλτσα

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
¼ κιλού κιμά χοιρινό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
½ κύπελλο φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Για την σάλτσα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος

Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, το σκόρδο, τον αποξηραμένο μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, την ρίγανη,
Αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε να γίνει ένα σφικτό μείγμα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε για την σάλτσα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. όταν πάρουν χρώμα βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε τον χυμό ντομάτας, το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι ζωμό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το άλλο φλιτζάνι ζωμό και την ώρα που βράζει φτιάχνουμε τα Κεφτεδάκια σε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην σάλτσα. όταν φτιάξουμε όλο το μείγμα κιμά σκεπάζουμε χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Βάζουμε τον βασιλικό και αφήνουμε για λίγο ακόμα να δώσει το άρωμά του. Μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφει το πακέτο να είναι αλ τέντε. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω τα κεφτεδάκια με την σάλτσα.

Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: