Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Γαρίδες καφεδάκια πικάντικα

Υλικά
6 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/8 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/8 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1/8 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/8 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένο
2 πακέτα Κρεμ κράκερς τριμμένα στο μουλτι (Cream Crackers)
1/2 κιλό Καβουρόψιχα
1/2 κουταλάκι γλυκού καυτερό πιπεριά καγιέν
1 αυγό, χτυπημένο
1/8 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κιλό 18-22 τεμάχια γαρίδες καθαρισμένες με την ουρά τους

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, πιπεριά και μανιτάρια.
Σοτάρετε για πέντε λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε μούλτι βάζουμε τα κράκερς και τα τρίβουμε σε ψίχουλα, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Πατήστε να γίνει κιμάς η Καβουρόψιχα.
Προσθέστε την Καβουρόψιχα στο μπολ με τα τριμμένα κράκερ μαζί με τα μαγειρεμένα λαχανικά, καυτερό πιπέρι, το χτυπημένο αυγό, την μαγιονέζα, και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °.
Μοιράστε τη γέμιση σε μπαλάκια όσο ο αριθμός των γαρίδων. Πατήστε σε κάθε μπαλάκι τον κορμό από την γαρίδα ώστε να μπει μέσα μένοντας έξω από το μπαλάκι μόνο η ουρά.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που πριν έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Περιχύνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο πάνω από κάθε μπαλάκι.

Ψήστε για 20 λεπτά, βγάλτε και περάστε τα μπαλάκια με το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: