Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σούπα τυριών με πατάτα

Υλικά
800 γραμ. πατάτες καθαρισμένες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι τυρί Γκούντα τριμμένο
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
7-8 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό.
Όταν έχουν βράσει χωρίς να χύσουμε το νερό τους, τις περνάμε με το μούλτι ή με το εξάρτημα του πουρέ να λιώσουν.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και τα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενοποιηθεί η σούπα μας.
Δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε τηγάνι αλείφουμε ελάχιστο βούτυρο και ετοιμάζουμε τα κρουτόν.

Σερβίρουμε την σούπα μας με τα κρουτόν και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: