Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κρέπες γεμιστές στον φούρνο με σάλτσα

Υλικά
1 1/2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας τοματοπολτός
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
2 φλιτζάνια χοντροκομμένες ντομάτες
αλάτι και μαύρο πιπέρι
250 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μανιτάρια χοντροκομμένα
120 γραμ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
4 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι

Εκτέλεση
Κάνετε τη σάλτσα
Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κρεμμύδια, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσει ελαφρά, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, τον βασιλικό, τις ντομάτες, και 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση. χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μισό, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μειωθεί και να πήξει, περίπου 45 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Κάντε τη γέμιση
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, την μοτσαρέλα, την κρέμα τυριού, 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα και 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε στην άκρη.
Κάντε τις κρέπες
Χτυπάμε μαζί τα αυγά που απομένουν, το αλεύρι, το αλάτι, και 1 1/4 φλιτζάνι νερό μέχρι να ενοποιηθούν, και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κουρκούτι, και στροβιλίστε το τηγάνι μέχρι να καλυφθεί πλήρως ο πάτος. Όταν σταθεροποιηθεί γυρίστε την άλλη πλευρά να ψηθεί μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
Βγάλτε τις κρέπες σε ένα φύλλο χαρτί κουζίνας, και αφήστε τα να κρυώσουν. Επαναλάβετε και ετοιμάστε περίπου 16 κρέπες συνολικά.
Θερμάνετε τον φούρνο στους 200 °. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πάνω κάτω μέρος ενός ταψιού και αφήστε στην άκρη.
Πάρτε μία κρέπα βάλτε στο κέντρο περίπου 2 κουταλιές της σούπας γέμιση και τυλίξτε σε ρολό.

Βάλτε τις κρέπες με το άνοιγμα προς τα κάτω στο ταψί πάνω από την σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από την σάλτσα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε μέχρι η σάλτσα βράζει, περίπου 25 λεπτά. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: