Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Μίγμα μπαχαρικών για ψητά ψάρια

Το μίγμα αυτό μας ήρθε από την Ινδία και το βάζουν σε πίτες αραβικές γεμισμένες με ρύζι και ψητό ψάρι.
Υλικά
1/4 φλιτζάνι σπόρους κόλιανδρο
2 κουταλιές σούπας σπόρους κύμινου
2 κουταλιές σούπας σπόρους μάραθου
1 κουταλιά σούπας κάρδαμο
1 κουταλιά σούπας ολόκληρα γαρίφαλα
1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
2 κομμάτια γλυκάνισο αστεροειδή
2 ξυλάκια κανέλας
2 κουταλιές σούπας αποξηραμένη καρύδια
2 κουταλιές σούπας αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλο
1 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι σκόνη κάρυ
1 κουταλιά αλεσμένη πιπερόριζα
1 κουταλιά κουρκουμά σκόνη


Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι μέτρια φωτιά βάζουμε το κόλιανδρο, το κύμινο, το μάραθο, το κάρδαμο, το γαρύφαλλο, τους σπόρους μουστάρδας, το πιπέρι, το γλυκάνισο και την κανέλα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέστε τα καρύδια, τα φύλλα φασκόμηλο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με την σκόνη κάρυ, τα φύλλα, τζίντζερ, και τον κουρκουμά.

Αλέστε σε σκόνη και βάλτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο διατηρούνται μέχρι 6 μήνες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: