Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πέστο φιστίκι Αιγίνης

Υλικά
2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλιτζάνι αποφλοιωμένα φυστικια Αιγίνης
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε γουδί χτυπάμε τα φιστίκια μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τον βασιλικό και ανακατεύουμε χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία πάστα και να βγάλουν το άρωμά τους και τις γεύσεις τους.
Προσθέτουμε το λάδι σε δόσεις με εναλλαγή το ξύσμα ανακατεύοντας.
Βάζουμε το αλάτι και πιπέρι  και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά και φυλάμε σε βαζάκι.

Εναλλακτικά μπορούμε με την ίδια σειρά να τα χτυπήσουμε στο μπλέντερ.


Για μακαρονάδα με πέστο φυστικού Αιγίνης βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και πάλι στην κατσαρόλα τα ανακατεύουμε με το πέστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: