Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το τσάι του χειμώνα από VoltaKoyzina

Υλικά για 8 ποτήρια
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
1 γλυκάνισο αστέρι
14 γραμ. χαμομήλι
240 γραμ ουίσκι Jack Daniel's
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
ανακατεύουμε το μέλι με 1/2 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό (περασμένο από καφετιέρα Γαλλικού χωρίς καφέ) σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε το ξυλάκι κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και σιγοβράστε. Σκεπάστε και βγάλτε από τη φωτιά αφήστε για 10 λεπτά, και στη συνέχεια αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας και το γλυκάνισο.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το τσάι χαμομήλι. Βάζουμε 8 φλιτζάνια φιλτραρισμένου νερού σε κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Βάζουμε μέσα το χαμομήλι τυλιγμένο σε γάζα και αφήνουμε εκτός φωτιάς για 5 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά, αφαιρέστε το χαμομήλι.

Για την προετοιμασία μετρήστε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό σιρόπι μελιού σε κάθε φλιτζάνι. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας ουίσκι Jack Daniel's στο καθένα φλιτζάνι. 1/2 φλιτζάνι τσάι σε κάθε φλιτζάνι, και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί το σιρόπι. Γαρνίρετε με μια φέτα λεμόνι, κανέλα ραβδί ή και γλυκάνισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: