Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κοτόπουλο με σάλτσα από μήλα και κάρυ

Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 κιλό ξυνόμηλα
2 κρεμμύδια
3-4 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. Σούπας κάρυ
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ξυνόμηλα και τα κόβουμε σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Όταν έχει ροδίσει βάζουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε. Προσθέτουμε τα μήλα και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το κάρυ αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό).


Τελειώνοντας τα μήλα θα έχουν λιώσει και θα έχουν γίνει μία κιτρινωπά σάλτσα.

Σερβίρουμε με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: