Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Πίτα σπείρα λαχανικών

Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
3 καρότα αλεύρι
7 κουταλιές κρύο νερό
αλάτι
1 κουταλάκι μπέκιν
20 φέτες τυρί του τοστ
20 φέτες μπέικον
4 αυγά
2-3 σκελίδες σκόρδο
160 γραμ. βούτυρο
160 γραμ. τυρί τριμμένο
300 γραμ. γάλα
2 κουταλιές σούπας άνηθο


Εκτέλεση
Ξεκινήστε με την ζύμη για την πίτα. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κρύο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και με τη χρήση του χεριού ενώνουμε τα κομμάτια του βουτύρου με το αλεύρι.
Τώρα βάλτε το κρύο νερό και ζυμώνουμε καλά. Πάρτε ένα ταψί στρογγυλό βάζουμε στον πάτο λαδόκολλα και μετά την ζύμη την στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα. Αφήστε την ζύμη στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε λουρίδες στο μαντολίνο ή με τον γδάρτη των λαχανικών.
Κόβουμε το τυρί στην μέση να γίνει λουρίδες.
Τώρα βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και να αρχίζουμε να στρώνουμε τα λαχανικά, το μπέικον και το τυρί σε στρώσεις γύρο στην ζύμη μέχρι ο κύκλος να κλίσει στο κέντρο.


Τώρα χτυπάμε ελαφρά χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε ξανά, μετά βάλτε το λιωμένο σκόρδο, τριμμένο σκληρό τυρί, αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα λαχανικά.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.



Ψήνουμε στους 180 °  C για περίπου 1 ώρα. Μετά περιμένουμε για περίπου 10 λεπτά για να το κόψουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια: