Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

Υλικά
220 γραμ. μαλακό βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 κρόκους  και 1 αυγό
1½ κουταλάκια γλυκού βανίλια
2½ φλιτζάνια αλεύρι
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250 γραμ. μαύρη σοκολάτα
τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο καρύδι για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Στρώστε δύο φύλλα λαδόκολλας σε ταψιά ψησίματος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλλά. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ με το βούτυρο. Ανακατέψτε το ελαφρά μέχρι να ενοποιηθεί καλά. Βάλτε την ζύμη σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι.
Κάντε τα μπισκότα πάνω στις λαδόκολλες και στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί και περάστε τα μπισκότα από την μία πλευρά. Πασπαλίστε πάνω στην σοκολάτα τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο καρύδι.

Φυλάξτε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: