Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κατσίκι φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
1 μπούτι κατσίκι ή αρνί
8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
1 – 2 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
350 γραμ. γιαούρτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουτ. Σούπα ελαιόλαδο
1 κουτ. Σούπα πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε το κρέας το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε στις σχισμές το σκόρδο. Το πασπαλίζουμε με τον δυόσμο το αλατίζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες να σταθεί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο, την πάπρικα, και μια πρέζα αλατιού. Αλείφουμε γύρο το μπούτι με το μισό μίγμα γιαουρτιού και το ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180ο  για 2 ώρες. Στην μέση του ψησίματος το ξανααλείφουμε με το υπόλοιπο γιαούρτι και τελειώνουμε το ψήσιμο μας.
Μπορούμε να βάλουμε για λίγο το γκριλ για να κάνουμε μια υπέροχη κρούστα από πάνω.

Στο ταψί μπορούμε να βάλουμε πατάτες, καρότα, και χοντροκομμένα κρεμμύδια για συνοδευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: