Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αγιασιώτικο καϊνάρι

Ανατολίτικο τονωτικό ρόφημα που ο χρόνος  και η ιστορία το έφεραν μέχρι την Αγιάσο της Λέσβου.

Υλικά
1-2 ξυλάκια κανέλας
λίγο μπαχάρι
λίγο γαρίφαλο
φλούδες πορτοκαλιού
λίγο τσάι του βουνού
λίγο φασκόμηλο
λίγη πιπερόριζα

λίγο πιπέρι,
λίγο μοσχοκάρυδο,
λίγο κάρδαμο
μέλι ή ζάχαρη
τριμμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από τα μπαχαρικά και τα αφεψήματά μας και το βράζουμε σε νερό μαζί με την κανέλα και τη φλούδα για περίπου 15′ υπολογίζοντας έως 1 κουταλιά για κάθε φλιτζάνι. Προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη ή το μέλι.

Πριν σουρώσουμε και σερβίρουμε το καϊνάρι, το αφήνουμε λίγο να σταθεί και στη συνέχεια του προσθέτουμε λίγη καρυδόψιχα τριμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: