Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Σκορδόψωμο alla Volta Koyzina


Υλικά
1 μπαγκέτα ψωμί
100 γραμ. φρέσκο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
8 χαρτάκια για σοκολατάκια
8 κομματάκια φιτίλι ακέρωτο για κεριά
 
Εκτέλεση
Κόβουμε την μπαγκέτα σε τρία κομμάτια και το καθένα οριζόντια στην μέση.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο ή το περνάμε σε τρίφτη να γίνει πάστα.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με το σκόρδο καλά και το μοιράζουμε στις θήκες για σοκολατάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν σφίξει πάλι το βούτυρο κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα και περνάμε τα φιτίλια.
Ψήνουμε τα κομμάτια ψωμί στο γκρίλ και βάζουμε από δύο κεράκια βουτύρου σε κάθε κομμάτι τα ανάβουμε και σερβίρουμε.
Όταν λιώσουν το βούτυρο με το σκόρδο θα έχει λιώσει πάνω στο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: