Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ρύζι με φιδέ και κοτόπουλο στο wok


Υλικά
1/2 πακέτο φιδές
2/3 φλιτζανιού ρύζι για πιλάφι
4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο ή δύο στήθος
1/2  φλιτζάνι αρακάς
2 αυγά
1 κουτ. Σούπας σόγια σος
½ φλιτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
 
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε το ρύζι να βράσει. Σε μία άλλη τον αρακά. Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε.


Βάζουμε το γουόκ (wok) ή ένα βαθύ τηγάνι να κάψει. Ρίχνουμε τον φιδέ σπασμένο χοντρά μέσα και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αφαιρούμε τον φιδέ στη άκρη.


Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές και σβήνουμε με την σόγια σος. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό ζεστό και αφήνουμε να ψηθεί καλά. 

Ρίχνουμε μέσα τον φιδέ και αν χρειάζεται λίγο νερό μαζί.


Προσθέτουμε τα δύο αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε συνέχεια καλά.

Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και τον αρακά.


Δοκιμάζουμε και βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν χρειαστεί αλάτι.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: