Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Μαρμελάδα μανταρίνι


Εμείς έχουμε βάλει μανταρίνια Χιώτικα που έχουν πολύ δυνατό άρωμα και γεύση αλλά και κουκούτσια.

Υλικά
10 μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
 
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα βάζουμε με νερό για να βράσουν. Όταν μαλακώσουν αρκετά τα κατεβάζουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το νερό. Βάζουμε κρύο νερό να σκεπάσουν τα μανιτάρια για να ξεπικρίσουν. Αλλάζουμε δύο τρία νερά  ανά 3 – 4 ώρες ανάλογα με το πόσο θέλουμε να πικρίζει η μαρμελάδα μας.



Αν θέλουμε κομματάκια μέσα ψιλοκόβουμε μερικά φλούδια και τα κρατάμε. Καθαρίζουμε τα κουκούτσια από τα μανταρίνια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Περνάμε με το μπλέντερ τα μανταρίνια στην κατσαρόλα να γίνουν αλοιφή. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και στύβουμε ένα λεμόνι και τα κομματάκια από τις φλούδες. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η μαρμελάδα. Βάζουμε σε γυαλίτσες και γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: