Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Σάλτσα μπολονέζ ή αλλιώς ραγού για τους Ιταλούς


Το ραγού γίνετε από μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο σαν χοντροκομμένος κιμάς.
Παλιά έπαιρναν μοσχαρίσιο κρέας ποντίκι το έκοβαν σε μικρά κομμάτια και το έβραζαν σε λίγο νερό. Το ψιλόκοβαν μετά σε ίνες και το έβαζαν στην σάλτσα ντομάτας να το τελειώσουν.
Τώρα μπορούμε να το κάνουμε κιμά περνώντας τον μια φορά.
 
Υλικά
1 κιλό κιμά
500 γραμ. σάλτσα ναπολιτέν
3 φύλα δάφνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί ξερό
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και περνάμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές. Βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε κάνοντας τον μικρά κομμάτια.
Όταν πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας σοφρίτο (την έχουμε έτοιμη ή την κάνουμε λίγο πριν).

Δείτε εδώ την σάλτσα σοφρίτο

Βάζουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο αν μας αρέσουν τα λίγο καυτερά.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί. Αν χρειαστεί λίγο νερό το προσθέτουμε. Αν το έχουμε κάνει ρο ραγού μόνοι μας προσθέτουμε λίγο από το ζωμό που βράσαμε το κρέας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: