Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Λαζάνια μπολονέζ


Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1κιλό κιμά (Σάλτσα μπολονέζ ή αλλιώς ραγού) δείτε εδώ
3 φλιτζάνια Σάλτσα ντομάτας σοφρίτο ( ναπολιτέν) δείτε εδώ
2 φλιτζάνια τριμμένη τυριά (παρμεζάνα, μοτσαρέλα)
4 φλιτζάνια μπεσαμέλ δείτε εδώ
100 γραμ βούτυρο
 
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί το αλείφουμε με το βούτυρο για να μην κολλήσουν τα υλικά.
Βάζουμε στον πάτο με μία κουτάλα την μισή σάλτσα, να καλύψει τον πάτο.
Στρώνουμε μία στρώση με τα λαζάνια προσέχοντας να μην αφήσουμε κενό στο ταψί.
Στρώνουμε μία δόση κιμά και ρίχνουμε μία κουτάλα μπεσαμέλ. Από πάνω βάζουμε πάλι μια στρώση λαζάνια.



Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Στην τελευταία δόση βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
Σκουπίζουμε γύρο το ταψί μας για να μην μας κουράσει μετά να καθαρίσουμε τα καμένα σημεία που θα είναι λερωμένα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αφήνουμε να καθίσει για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: