Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Σαλάτα σπανακόπιτα


Για τη σαλάτα
200 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Λίγα φύλλα δυόσμου κομμένα με το χέρι
Λίγα φύλλα μαϊντανού
Λίγα φύλλα άνηθου
1 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Για το σερβίρισμα
2 αραβικές πίτες ξεροψημένες
Για το ντρέσινγκ
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
 
Για την παγωμένη φέτα
100 γραμ. φέτα
1 1/2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι
1 κουτ. σούπας άνηθο φρεσκοτριμμένο
 
εκτέλεση
Για την φέτα
Βάζουμε την φέτα σε τρίμματα μέσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δημιουργείται μία πάστα φέτας. Βάζουμε την πάστα φέτας μέσα σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και την τυλίγουμε σε ρολό.
Την βάζουμε κατάψυξη να παγώσει τελείως.
 

Για την σαλάτα σπανακόπιτα
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, την μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύδι και το μέλι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδα ανακατεύοντας. Με το συνεχές ανακάτεμα πήζει

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα βότανα, το σουσάμι, και το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε την σαλάτα.

Βάζουμε σε μπόλ την σαλάτα από πάνω βάζουμε την μία πίτα και την άλλη την σπάμε και τα κομμάτια τα βάζουμε γύρο στο μπόλ.
Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα,
Τρίβουμε με τρίφτη πάνω στην σαλάτα την παγωμένη φέτα. Όση φέτα περισσέψει διατηρείται τυλιγμένη στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: