Τυρόπιτα κανταΐφι με τυριά της Πατρίτσιας
Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι
1 1/2 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 1/2 φλιτζ. ρεγκάτο τριμμένο
1 φλιτζ. πεκορίνο
τριμμένο
1/2 φλιτζ. Βούτυρο μαργαρίνη
1/2 φλιτζ. Φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζ. Γάλα
1 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
6 αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα τυριά και τα 3 χτυπημένα αυγά,
προσθέτουμε πιπέρι.
Ξάνετε το κανταΐφι και το μοιράζετε στα δύο. Σε ένα πυρέξ
βάζουμε το μισό κανταΐφι κάτω και απλώνουμε το μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με το
υπόλοιπο κανταΐφι .
Λιώστε τα βούτυρα και περιχύστε το κανταΐφι σε όλη την
επιφάνια ισόποσα.
Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να το φυλάτε στην κατάψυξη ή αν
το ψήσετε την άλλη μέρα σκεπάστε με μεμβράνη και φυλάτε στο ψυγείο.
Μία ώρα πριν το ψήσετε σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, την κρέμα
γάλακτος και τα 3 αυγά χτυπάτε να ενωθούν και περιχείστε το.
Όταν πιούν όλο το υγρό ψήστε στους 180ο ώσπου να
ροδίσει περίπου 35 – 40 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Παραλλαγή
μπορείτε να χωρίσετε το κανταΐφι σε 30 – 40 μέρη και να κάνετε ρολάκια με την
ίδια γέμιση. Τα υπόλοιπα είναι με τον ίδιο τρόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου