Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Ζυμαρικά αχιβάδες μπολονέζ με ραγού (κιμά) άγριου χοίρου


500 γραμ ζυμαρικά αχιβάδες
Για την σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
3 κλαδιά σέλερι χωρίς τα φύλα
2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα ή παχύρευστη τριμμένη ντομάτα σε μπουκάλι
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
 
Για το ραγού (κιμά)
Πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο, γαρίφαλο τριμμένο. Θυμάρι τριμμένο και χοντρό αλάτι
800 γραμ. μαύρου χοίρου χωρίς κόκαλο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
 
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και τα περνάμε στο κρέας να πάνε σε όλη την επιφάνια. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες.
Καθαρίζουμε καλά το κρέας σκουπίζοντας το από τα μπαχαρικά.
Ψιλοκόβουμε το κρέας μαύρου χοίρου ή τον κάνουμε κιμά περνώντας μία φορά.
Περνάμε το κρέας από μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να θορακιστεί.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και περνάμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ασπρίσει χωρίς να πάρει χρώμα.
Περνάμε στο μπλέντερ τα καρότα και το σέλερι να γίνουν μια πάστα. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε την ντομάτα, πιπέρι και προσθέτουμε όλα μαζί στο κρέας.
Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί.
Σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζουμε τα ζυμαρικά. Όταν είναι αλτέντε παίρνουμε λίγο από το νερό το βάζουμε στον κιμά και ρίχνουμε τα ζυμαρικά με μία τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε το τυρί Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: