Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πως κάνουμε μπεσαμέλ (εικονογραφημένο)

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κάνετε μπεσαμέλ με εικόνες για να διευκολύνουμε όποιον ακόμα δυσκολεύετε.

Υλικά
1 λίτρο πλήρες γάλα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι  
¼ κουταλάκι γλυκού λευκό πιπέρι
¼ κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Ανάλυση συνταγής
Θα χρειαστείτε 1 λίτρο πλήρες γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.


Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, αλλά να μην βράσει.


Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το αλεύρι για να σχηματίσουν ένα χυλό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς καφέ και πάρει μυρωδιά καρυδιού.



Με σύρμα και ανακατεύοντας γρήγορα προσθέστε σε δόσεις το γάλα κάθε φορά ένα τρίτο της ποσότητας ανακατεύοντας γρήγορα κατά τη διάρκεια κάθε προσθήκης. Μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα πριν από την προσθήκη της δεύτερης δόσης και της τρίτης δόσης του ζεστό γάλατος.


Προσθέστε τα καρυκεύματα και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει στο κατσαρόλι.


Το τελικό στάδιο θα πρέπει να είναι κρεμώδη και ελαφρώς παχύ σάλτσα.



Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: