Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Πιατάκια ψωμιού για σερβίρισμα

Κάνει 9 πιατάκια
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι πολύσπορο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους,
βούτυρο για το βουτύρου του ταψιού και αλουμινόχαρτο
3-4 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό

Εκτέλεση
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάλτε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα χέρια στο αλεύρι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό κριθαράκι.

Προσθέστε νερό 1 κουταλιά σούπας γύρω άκρη του μπολ.
Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματίσει χυλός.
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 °.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε 12 στρογγυλέ δισκάκια
Κάνετε την ζύμη δισκάκια, με το χέρι σας πλάστε κάθε δισκάκι σε πιατάκι.
Σφραγίστε τις άκρες με ένα πιρούνι. Τρυπήστε καθένα με ένα πιρούνι και κρυώστε την ζύμη για 30 λεπτά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώστε το με λαδόκολλα. Βάλτε τα πιατάκια στον φούρνο και ψήστε για 15-18 λεπτά ή μέχρι οι πλευρές να αρχίσουν να γίνονται καφέ.

Αν φουσκώσει, χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι για να αφήσει τον αέρα έξω. Αφήστε το να κρυώσει πριν από την χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: