Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πατάτες φούρνο αλλιώς του Volta Koyzina

Υλικά
100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
100 γραμ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού χοντροκομμένα
αλάτι και μαύρο πιπέρι
4  κιλά πατάτες κομμένες σε φέτες χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο
15 φέτες τυρί Γκούντα
1 πορτοκάλι χυμό

1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
32 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στο μαντολίνο σε ψιλές φέτες.
Σε μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη γραβιέρα, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα φύλλα θυμαριού χοντροκομμένα, αλάτι και πιπέρι, τον χυμό πορτοκάλι, το λεμόνι χυμό και το ξύσμα.


Σε λαδωμένο πυρέξ στρώνουμε κάθετα τις φέτες πατάτας γέρνοντας το πυρέξ μας.
Μοιράζουμε τις φέτες γκούντα ανάμεσα στις φέτες πατάτες. Περιχύουμε με το μείγμα του μπολ.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε στον φούρνο.
Ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές στην επιφάνια τους.

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: