Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Μπιφτέκια μπακαλιάρου με άσπρη σάλτσα

Υλικά
3 φιλέτα μπακαλιάρου ή ένας μπακαλιάρος χωρίς τα κόκαλα και το δέρμα
1 πατάτα
1 ολόκληρο αυγό
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια γλυκού αποξηραμένα άνηθο
1 κουταλάκι γλυκού καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αν είναι φιλέτα μπακαλιάρου τα βάζουμε κατευθείαν σε μπολ. Αν είναι ολόκληρο το ψάρι αφαιρούμε τα κόκαλα και το δέρμα παίρνοντας μόνο το φιλέτο του.

Διαλύουμε τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομμάτια.
Στο μπλέντερ περνάμε την πατάτα και την καυτερή πιπεριά.
Βάζουμε στο μπολ με το ψάρι όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και ζυμώνουμε σε μπιφτέκια.

Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε με το λάδι ή το βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρετε με άσπρη σάλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: