Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Γρήγορη μακαρονάδα του χορτοφάγου του Volta Koyzina

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρότο κομμένο σε ψιλά μπαστουνάκια
½ φλιτζάνι κομμένο μπρόκολο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι  (κονσέρβα χωρίς το υγρό του)
1 φλιτζάνι κομμένα σε φέτες μανιτάρια
1 πιπεριά πράσινη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
Αλάτι και πιπέρι

Για την σάλτσα
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1/3 φλιτζάνι κρασί

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας το κρασί και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα μακαρόνια στο κέντρο. Γύρο βάζουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και ανάβουμε την φωτιά στο μέτριο.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέχρι τα μακαρόνια να είναι σχεδόν αλ τέντε και να έχει πιεί το νερό.

Ρίχνουμε την σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μία βράση 2 λεπτά και να μελώσει με την σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστά ή αν δεν μπορούμε να περιμένουμε με το τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: