Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μανιταροσαλάτα

Υλικά
1 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πακέτο μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες λεπτές
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού λευκό πιπέρι
¼ κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι γλυκού ξηρό θυμάρι
2 κουταλάκια γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήση
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε για πέντε λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να παίρνουν χρώμα.
Προσθέστε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και το μαϊντανό. Σοτάρετε για πέντε ακόμη λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά.
Βάλτε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατεύετε. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου φυλάσσετε σε γυάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: