Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες

Υλικά
1½ έως 2 κιλά πράσινες ντομάτες
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
½ κουταλάκι γλυκού λευκό πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι γλυκού ξηρό θυμάρι
2 ολόκληρα αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
½ φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
λάδι για το τηγάνισμα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι για το γαρνίρισμα

Για την σάλτσα
¾ φλιτζανιού μαγιονέζα
⅛ κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας κόκκινη πιπέριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες οριζόντια σε φέτες ½ πόντο. Απλώστε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με το κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στις δύο πλευρές και αφήστε τις ντομάτες να καθίσουν για 30 λεπτά, γυρίζοντας τες μία φορά.
Ετοιμάστε τρία μπόλ.
Στο ένα βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Στο δεύτερο τα αυγά και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο τρίτο μπολ, το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι και την τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και γεμίστε το μισό έως τρία τέταρτα με το λάδι.
Κόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και αφήστε το στην άκρη για το γαρνίρισμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι. Βουτάμε τις φέτες ντομάτας στην αρχή στο μίγμα αλευριού, μετά στο μίγμα των αυγών, και στη συνέχεια, στο μείγμα καλαμποκάλευρο φρυγανιάς καλά  ώστε να παραμένει απάνω τους. Μόλις έχετε ετοιμάσει τις ντομάτες αρχίστε το τηγάνισμα σε 2-3 παρτίδες. Θα βυθιστούν στη αρχή και μετά θα ανέβουν στην επιφάνια. Αφήστε να πάρουν χρώμα και βγάλτε τις σε ένα σουρωτήρι ή σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν, περίπου 3-5 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό με τη σάλτσα.

Για την σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ενοποιηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: