Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Σκορδόψωμο με τυρί και μυρωδικά

Υλικά
4 κεφάλια σκόρδου
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο ζύμη για πίτσα
10 φέτες τυρί προβολόνε
3 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
3 κουταλιές σούπας  βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού μείγμα πιπεριού
1/2 κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόψτε την κορυφή από τα κεφάλια σκόρδου. Βουρτσίστε τα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετήστε τα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, και κλίστε προς τα επάνω όλες τις άκρες για να δημιουργήσετε μια σακούλα.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί και ψήστε για 35-45 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να τρυπιέται εύκολα με ένα μαχαίρι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρέστε το σκόρδο από την φλούδα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κάντε τα πουρέ με ένα πιρούνι.
Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 250 βαθμούς.
Ετοιμάστε ένα ταψί βάλτε λαδόκολλα για μη κολλήσει.
Πάρτε την ζύμη πίτσας κόψτε την κατά μήκος και βάλτε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Απλώστε σε κάθε ορθογώνιο με μισό από το μείγμα σκόρδου.


Βάλτε τυρί προβολόνε μία στρώση φροντίζοντας να αφήσετε ένα μικρό κενό ζύμης στη μία πλευρά.


Απλώστε το μισό τυρί μοτσαρέλα επάνω από το άλλο τυρί και ρολάρετε από την γεμάτη πλευρά προς την άδεια. 


Πατήστε όλες τις άκρες για να σφραγίσει η ζύμη, δεν θέλετε όλο το τυρί να βγει έξω.
Τοποθετήστε κάθε ρολό στο ταψί. Βουρτσίστε όλη την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, τα τριμμένα πιπέρια και μπόλικο χοντρό αλάτι.
Κόψτε σχισμές στο επάνω μέρος σε κάθε ψωμάκι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά.

Κόψτε κάθε ψωμί τυρί σε πέντε φέτες. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: