Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ζύμη για κρέπες

Υλικά για 6-8 κρέπες
125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
300 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
1  κουταλιά γλυκού βούτυρο

εκτέλεση
Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια, με τα χέρια σας κάνετε μια γούβα στον πάτο του μπολ και εκεί ρίχνετε το αυγό. Προσθέτετε το μισό γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα.
Όταν γίνει σχετικά πηχτός χυλός, προσθέτετε το υπόλοιπο μισό γάλα και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τον χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί, τουλάχιστον για 20′.
Βγάζετε τον χυλό απ’ το ψυγείο.  Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα ελάχιστο βούτυρο και καθώς λιώνει γυρνάτε το τηγάνι ώστε να πάει παντού.
Με μια κουτάλα σούπας βάζετε μια ποσότητα απ’ τον χυλό μέσα στο τηγάνι και την γυρνάτε επίσης να πάει παντού.
Μετά από λίγο, στο λεπτό περίπου, θα δείτε τις άκρες της κρέπας να έχουν αρχίσει να στεγνώνουν και να παίρνουν χρώμα. Με τη σπάτουλα σας τις βοηθάτε να ξεκολλήσουν απ’ το τηγάνι και στη συνέχεια κουνώντας ελαφρά το τηγάνι στο μάτι φροντίζετε να ξεκολλήσει όλη η κρέπα απ’ τον πάτο. Γυρνάτε την κρέπα απ’ την άλλη με τη σπάτουλα.

Αφήνετε την κρέπα λιγότερο από ένα λεπτό να ψηθεί και απ’ την άλλη, την ελέγχετε σηκώνοντάς την με την σπάτουλα και την αφαιρείτε σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε με τον υπόλοιπο χυλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: