Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Πως κάνουμε παστό τονάκι (εικονογραφημένο)

Τον τρόπο αυτόν μας τον έχει κάνει η Γιώτα και είναι τέλειο συνοδευτικό με την υπέροχη φασολάδα της.

Υλικά
2 τονάκια ένα κιλό έκαστο
1 ½ πακέτο αλάτι χοντρό
Διάφοροι κόκκοι πιπεριού
2 φύλα δάφνης

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. Αφαιρούμε τα κεφάλια.


Κόβουμε τα ψάρια σε φέτες.



Σε μπολ με σουρωτήρι βάζουμε μια στρώση χοντρό αλάτι και τοποθετούμε την πρώτη σειρά φέτες ψαριού προσέχοντας να έχουν ανάμεσα τους μικρά κενά.


Απλώνουμε την δεύτερη στρώση και πάλι αλάτι.


Βάζουμε μέχρι να τελειώσει το ψάρι και τελειώνουμε με στρώση χοντρό αλάτι.


Βάζουμε στο ψυγείο για τρείς μέρες. Βγάζουμε από το αλάτι και αφήνουμε σε κρύο νερό για 24 ώρες. Αλλάζουμε το νερό κάθε 12 ώρες.

Βάζουμε το ψάρι σε δοχείο φύλαξης με μπόλικο ελαιόλαδο, κόκκους διάφορων πιπεριών και φύλα δάφνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: