Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Γεμιστά μπαρμπούνια

Υλικά
3 μπαρμπούνια μεγάλα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
4 μικρά κρεμμυδάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
7 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και λιωμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια γλυκού βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι και λευκό πιπέρι
1/2 φλιτζάνι νερό
2 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια και αν θέλουμε αφαιρούμε τα κεφάλια.

Με μαχαίρι ανοίγουμε κάθε ψάρι στην κοιλιά και αφαιρούμε την ραχοκοκαλιά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο το κόκκινο πιπέρι. Σβήνουμε με το ξύδι και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το μείγμα από το τηγάνι με μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στην κοιλιά κάθε ψαριού και τα ξανακλείνουμε.
Δένουμε τα ψάρια με σπάγκο μαγειρικής.
Στο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές.
Πασπαλίζουμε τα ψάρια με αλάτι και πιπέρι, βάζουμε σε κάθε ψάρι από πάνω ένα κομμάτι δενδρολίβανο και χύνουμε γύρο τους στο τηγάνι το νερό σκεπάζουμε με το καπάκι χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε για 15 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: