Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Μπρόκολο αλά Volta Koyzina

Υλικά
1 1/2 κιλό μπρόκολο με τα μεγαλύτερα κοτσάνια του κομμένα
1 φλιτζάνι πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένη παρμεζάνα
1 λεμόνι το ξύσμα και ο χυμός του
1 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένε ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε κάθετα μαζί με τα κοτσάνια του.
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλτε την σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε περίπου μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπρόκολο.
Αφήστε το μπρόκολο να βράσει για 3-4  λεπτά.
Έχουμε ετοιμάσει ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
Βγάζουμε το μπρόκολο από τον βρασμό και το βάζουμε στο κρύο νερό.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή μεγαλύτερη.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά με το 1 φλιτζάνι σάλτσα πέστο.
Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετήστε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: