Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνική Κουζίνα

Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κουζίνα έχει εγκαταλειφτεί.
Οι Έλληνες στρέφονται όλο και περισσότερο προς τις δυτικού τύπου διατροφικές συνήθειες – και όχι μόνο –
η Ελληνική διατροφή η οποία αποτελείτο από άριστους συνδυασμούς και εκμεταλλεύονταν τους πόρους της Ελληνικής γης δεν εκτιμήθηκε από τους Έλληνες όσο έπρεπε.
Ίσος φταίνε οι Έλληνες συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής που έβαλαν πολλά από την δύση στα βιβλία τους.

Το χειρότερο από όλα για την υγεία μας είναι το βούτυρο που εκτόπισε το αγνό Ελληνικό ελαιόλαδο.
Ο Ελληνικός πληθυσμός μέχρι το 1961 παρουσίαζε τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πληθυσμό της Γης.
Έχουμε μια ευκαιρία να γυρίσουμε στην Ελληνική διατροφή χωρίς να αποξενωθούμε και από άλλες κουζίνες. Αυτή είναι να αγιάζουμε και να βάζουμε στα γεύματά μας παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα.
Σε αυτό πρέπει να συμβάλουν και οι παραγωγοί αλλά εμείς σαν καταναλωτές έχουμε τον πρώτο ρόλο.
Δεν αγοράζουμε προϊόντα από άλλες χώρες. – λεμόνια Αργεντινής, πατάτες Αιγύπτου-
Αγοράζουμε λαχανικά και φρούτα που είναι στην εποχή τους – ΟΧΙ σταφύλι καρπούζι τον χειμώνα-

Όσπρια από μικρές Ελληνικές παραγωγές _υπάρχουν σχεδόν σε κάθε μάρκετ ψάξτε τα-

Δεν υπάρχουν σχόλια: