Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Σκεπαστά πεϊνιρλί με λουκάνικο και κατσικίσιο τυρί

Υλικά
1 πακέτο ζύμη για πεϊνιρλί ή την ετοιμάζετε όπως έχουμε εδώ
4 λουκάνικα χωριάτικα (όποια σας αρέσουν)
½ φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο
4 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα (εγώ χρησιμοποίησα το μισό τριμμένο και μισό σε φέτες)
¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας κέτσαπ

Εκτέλεση
Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα τμήματα (αν θέλετε να κάνετε μίνι πεϊνιρλί) Και ανοίξτε κάθε κομμάτι σε ένα ορθογώνιο πιτάκι.
Στο κέντρο σε κάθε πιτάκι βάζουμε τα υλικά σε στρώμα με αυτή τη σειρά:


Απλώστε στο κέντρο μια κουταλιά σούπας κέτσαπ, μια χούφτα τριμμένη μοτσαρέλα, ένα λουκάνικο κομμένο σε φετάκια, πασπαλίστε με βασιλικό, μερικά κομμάτια μοτσαρέλα, και τριμμένο κατσικίσιο τυρί.
Τραβήξτε τις πλευρές από κάθε πιτάκι πάνω από τη γέμιση και σφραγίστε στο κέντρο την ζύμη.
Κάνετε μερικές τρύπες στην επάνω πλευρά και μεταφέρετε τα σε ταψί.



Περιχύνουμε κάθε πεϊνιρλί με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πεϊνιρλί να ροδίσουν ελαφρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: