Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Πατάτες φούρνου με κρέμα βουτύρου και ψητή χοιρινή μπριζόλα

Υλικά
2 κιλά χοιρινό λαιμό
4 μεγάλες πατάτες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας σουσάμι
1 μαρούλι τα φύλλα
1 μικρό αχλάδι καθαρισμένο
⅓ φλιτζάνι χοντροκομμένα κρεμμύδια
1 κουταλιά σούπας σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
100 γραμ. βούτυρο
⅛ κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
αλάτι
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ βάζουμε το αχλάδι σε κομμάτια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το βούτυρο.
Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε αλάτι, το πιπέρι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αλείφουμε με λίγο αλάτι. Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι το κέντρο τους να είναι μαλακό και ψημένο.
Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες μπριζολάκια το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Σε γκριλίερα και δυνατή θερμοκρασία ψήνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές (το κρέας μιας και είναι φέτες δεν θέλει πολύ ψήσιμο).
Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο τις κόβουμε οριζόντια καυτές ακόμα αλείφουμε με το μείγμα σάλτσας βουτύρου τυριού.
Βάζουμε πάνω από την επικάλυψη βουτύρου ένα φύλλο μαρουλιού και από πάνω ένα μπριζολάκι ψημένο.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: