Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Υλικά
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κονσέρβα χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα βότανα ένα μείγμα από ρίγανη, μαϊντανό και βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και το σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
Ανακατεύετε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας και τα αποξηραμένα βότανα και αφήστε την σάλτσα να σιγοβράσει.

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλό και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να πήξει λίγο.
Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήστε.

Μπορείτε να την αποθηκεύσετε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για μέχρι και πέντε ημέρες ή παγωμένη μέχρι και τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: